Препорака за патување помеѓу Рим до Тарквинија

Време на читање: 5 минути

Последно ажурирање на јули 20, 2021

Автор: АРМАНДО МЕРИЛ

Според наше мислење се емоциите што го дефинираат патувањето со воз: ✈️

Содржина:

  1. Патни информации за Рим и Тарквинија
  2. Патување по фигурите
  3. Локација на градот Рим
  4. Висок поглед на железничката станица во Рим Термини
  5. Карта на градот Тарквинија
  6. Небесен поглед на железничката станица Тарквинија
  7. Карта на патот помеѓу Рим и Тарквинија
  8. Генерални информации
  9. Мрежа

Патни информации за Рим и Тарквинија

Гуглавме преку Интернет за да ги најдеме апсолутно најдобрите начини да се оди со возови од овие 2 градови, Рим, и Тарквинија и забележавме дека најлесниот начин е да започнете патување со воз е со овие станици, Римска станица Термини и Тарквинија.

Патувањето помеѓу Рим и Тарквинија е неверојатно искуство, бидејќи двата града имаат незаборавни ревијални места и знаменитости.

Патување по фигурите
Најниска цена5,89 €
Максимална цена5,89 €
Разлика помеѓу високи и ниски возови Цена0%
Возови Фреквенција16
Најраниот воз04:26
Најнов воз22:27
Растојание91 км
Проценето време на патувањетоОд 1ч 9м
Заминува од локацијатаРимски термини
Пристигнување на локацијаСтаница Тарквинија
Тип на билетPDF
ТрчањеДа
Нивоа1ул / 2-ри

Romeелезничка станица Рим Термини

Како следен чекор, мора да нарачате билет за патување со воз, еве неколку најдобри цени што можете да ги добиете со воз од станиците Рим Термини, Станица Тарквинија:

1. Saveatrain.com
заштеда на мозоци
Компанијата Save A Train е со седиште во Холандија
2. Virail.com
вираил
Virail бизнис се наоѓа во Холандија
3. Б- европа.com
б-европа
Бизнисот Б-Европа се наоѓа во Белгија
4. Onlytrain.com
само тренинг
Само компанија за обука е со седиште во Белгија

Рим е одличен град за патување, затоа би сакале да споделиме со вас некои податоци за тоа, од кои сме собрани Википедија

Рим е главен град и специјална комуна на Италија, како и главниот град на регионот Лацио. Градот е голема населба за луѓето скоро три милениуми. Со 2,860,009 жители во 1,285 км², тоа е исто така најнаселена комуна во земјата.

Мапа на градот Рим од Гугл мапи

Птичја перспектива на железничката станица во Рим Термини

Railелезничка станица Тарквинија

а исто така и за Тарквинија, повторно решивме да донесеме од Google како веројатно најточен и најсигурен извор на информации за тоа што треба да му се направи на Tarquinia на кој патувате.

Тарквинија, порано Корнето, е стар град во провинцијата Витербо, Лацио, Италија позната главно по своите антички етрурски гробници во широко распространетата некрополеи или гробишта што ги надминува, за што му беше доделен статус на светско наследство на УНЕСКО.
Во 1922 беше преименувано во античкиот град Тарквини или Тарна.

Локација на градот Тарквинија од „Мапи на Google“

Птичја перспектива на железничката станица Тарквинија

Мапа на патувањето помеѓу Рим и Тарквинија

Вкупното растојание со воз е 91 км

Парите што се користат во Рим се евра – €

Италија валута

Валутата што се користи во Тарквинија е евро – €

Италија валута

Енергијата што работи во Рим е 230V

Напонот што работи во Тарквинија е 230V

Едуцирајте Травел Решетка за веб-страници за билети за возови

Пронајдете ја нашата мрежа за врвни веб-страници за патувања со технолошки воз.

Ние ги оценуваме натпреварувачите врз основа на резултатите, едноставност, брзина, настапи, прегледи и други фактори без предрасуди и исто така придонес од клиенти, како и информации од интернет извори и социјални веб-страници. Комбиниран, овие резултати се мапираат на нашата комерцијална мрежа или графикон, што можете да го користите за да ги балансирате опциите, подобрување на процесот на купување, и брзо видете ги врвните решенија.

Присуство на пазарот

Задоволство

Ви благодариме што ја прочитавте нашата страница за препораки за патување и патување со воз помеѓу Рим до Тарквинија, и се надеваме дека нашите информации ќе ви помогнат во планирањето на вашето патување со воз и донесување образовани одлуки, забавувај се

АРМАНДО МЕРИЛ

Здраво, моето име е Армандо, бидејќи бев млад, бев поинаков, ги гледам континентите со свој поглед, Јас раскажувам фасцинантна приказна, Јас верувам дека си ги сакал моите зборови и слики, слободно испратете ми е-пошта

Може да се регистрирате тука за да добивате предлози за идеи за патувања низ целиот свет

Придружете се на нашиот билтен