Препорака за патување помеѓу Пиза до Пиетрасанта

Време на читање: 5 минути

Последно ажурирање на јули 20, 2021

Автор: НЕЛСОН БАКЛИ

Според наше мислење се емоциите што го дефинираат патувањето со воз: 🚌

Содржина:

 1. Патни информации за Пиза и Пјетрасанта
 2. Патување по бројките
 3. Локација на градот Пиза
 4. Висок поглед на железничката станица во Пиза
 5. Карта на градот Пјетрасанта
 6. Небесен поглед на железничката станица Пјетрасанта
 7. Карта на патот помеѓу Пиза и Пјетрасанта
 8. Генерални информации
 9. Мрежа

Патни информации за Пиза и Пјетрасанта

Пребарувавме на мрежата за да ги најдеме најдобрите начини да патуваме со возови помеѓу нив 2 градови, Пиза, и Пиетрасанта и ние сметаме дека вистинскиот начин е да започнете патување со воз со овие станици, Централна станица Пиза и станица Пјетрасанта.

Патувањето помеѓу Пиза и Пјетрасанта е врвно искуство, бидејќи двата града имаат незаборавни ревијални места и знаменитости.

Патување по бројките
Изработка на база4,94 €
Највисока цена4,94 €
Заштеди помеѓу максималната и минималната воза0%
Количина на возови на ден32
Утрински воз04:26
Вечер воз21:53
Растојание46 км
Стандардно време на патувањеОд 24м
Заминува местоЦентрална станица во Пиза
Пристигнување МестоСтаница Пјетрасанта
Опис на документотМобилен
Достапно секој ден✔️
ГрупирањеПрвата секунда

Railелезничка станица во Пиза

Како следен чекор, мора да нарачате билет за воз за вашето патување, еве неколку ефтини цени што може да ги добиете со воз од станиците во Централната станица Пиза, Станица Пјетрасанта:

1. Saveatrain.com
заштеда на мозоци
Start A Train стартување е со седиште во Холандија
2. Virail.com
вираил
Компанијата Вираил е со седиште во Холандија
3. Б- европа.com
б-европа
Стартапот Б-Европа е со седиште во Белгија
4. Onlytrain.com
само тренинг
Само стартување со воз е со седиште во Белгија

Пиза е прекрасно место за гледање, затоа би сакале да споделиме со вас некои податоци за тоа, од кои сме собрани Tripadvisor

Опис Пиза е италијански град во Тоскана познат пред сè по познатата кула наклонета. Веќе е надвор од оската по неговото завршување, во 1372, високиот цилиндар од бел мермер 56 m не е никој друг туку камбанаријата на мермерната романескна катедрала што стои во близина, во Пјаца деи Мираколи. На истиот плоштад се одржуваат монументалните Кампосанто и Крстилницата, каде што секој ден непрофесионалните пејачи се ставаа на тест со неговата позната акустика.

Локација на градот Пиза од Гугл мапи

Птичји поглед на железничката станица во Пиза

Ietелезничка станица Пјетрасанта

а исто така и за Пиетрасанта, повторно решивме да донесеме од Википедија како нејзин веројатно најточен и најсигурен извор на информации за тоа што треба да и се направи на Пиетрасанта во која патувате.

Опис Пиетрасанта е италијански град во 22 943 жители на провинцијата Лука во Тоскана и капетанија на Версилија

Локација на градот Пјетрасанта од „Гугл мапс“

Висок поглед на железничката станица Пјетрасанта

Мапа на патувањето помеѓу Пиза и Пиетрасанта

Вкупното растојание со воз е 46 км

Валутата што се користи во Пиза е евро – €

Италија валута

Парите прифатени во Пјетрасанта се евра – €

Италија валута

Напонот што работи во Пиза е 230V

Електричната енергија што работи во Пјетрасанта е 230V

ЕдуцирајTravel Grid за платформи за билети за воз

Проверете ја нашата мрежа за врвните платформи за патување со технолошки воз.

Ние ги оценуваме кандидатите врз основа на перформансите, едноставност, брзина, резултати, прегледи и други фактори без пристрасност и исто така собрани од корисниците, како и информации од интернет извори и социјални мрежи. Заедно, овие резултати се мапираат на нашата комерцијална мрежа или графикон, што можете да го користите за да ги споредите опциите, насочете го процесот на купување, и брзо да ги идентификува најдобрите производи.

 • заштеда на мозоци
 • вираил
 • б-европа
 • само тренинг

Присуство на пазарот

Задоволство

Ви благодариме што ја прочитавте нашата страница за препораки за патување и патување со воз помеѓу Пиза до Пиетрасанта, и се надеваме дека нашите информации ќе ви помогнат во планирањето на вашето патување со воз и донесување образовани одлуки, забавувај се

НЕЛСОН БАКЛИ

Здраво, моето име е Нелсон, Уште како дете бев сонувач и патував низ светот со свои очи, Јас раскажувам искрена и вистинска приказна, Се надевам дека ви се допадна моето гледиште, слободно контактирај ме

Можете да ставите информации тука за да добивате предлози за опциите за патување низ целиот свет

Придружете се на нашиот билтен