Препорака за патување помеѓу Формија до Фиренца 2

Време на читање: 5 минути

Последно ажурирање на јули 20, 2021

Автор: МАРВИН ВОТС

Според наше мислење се емоциите што го дефинираат патувањето со воз: 🏖

Содржина:

 1. Патни информации за Формија и Фиренца
 2. Патување по бројките
 3. Локација на градот Формија
 4. Висок поглед на железничката станица Формаја Гаета
 5. Карта на градот Фиренца
 6. Небесен поглед на железничката станица во Фиренца Рифреди
 7. Карта на патот помеѓу Формаја и Фиренца
 8. Генерални информации
 9. Мрежа
Формија

Патни информации за Формија и Фиренца

Гуглавме преку Интернет за да ги најдеме апсолутно најдобрите начини да се оди со возови од овие 2 градови, Формија, и Фиренца и забележавме дека најлесниот начин е да започнете патување со воз е со овие станици, Формија Гаета и Фиренца Рифреди.

Патувањето помеѓу Формија и Фиренца е неверојатно искуство, бидејќи двата града имаат незаборавни ревијални места и знаменитости.

Патување по бројките
Најниска цена8,84 €
Максимална цена8,84 €
Разлика помеѓу високи и ниски возови Цена0%
Возови Фреквенција29
Најраниот воз02:59
Најнов воз21:01
Растојание418 км
Проценето време на патувањетоОд 1ч 24м
Заминува од локацијатаФормија Гаета
Пристигнување на локацијаФиренца Рифреди
Тип на билетPDF
ТрчањеДа
Нивоа1ул / 2-ри / деловно работење

Railелезничка станица Формија Гаета

Како следен чекор, мора да нарачате билет за патување со воз, еве неколку најдобри цени што може да ги добиете со воз од станиците Формија Гаета, Фиренца Рифреди:

1. Saveatrain.com
заштеда на мозоци
Бизнисот Save A Train се наоѓа во Холандија
2. Virail.com
вираил
Virail бизнис се наоѓа во Холандија
3. Б- европа.com
б-европа
Стартапот Б-Европа се наоѓа во Белгија
4. Onlytrain.com
само тренинг
Само бизнис со воз се наоѓа во Белгија

Формија е прекрасно место за посета, затоа би сакале да споделиме со вас неколку факти за тоа, од кои сме собрани Википедија

Формаја е град и комуна во провинцијата Латина, на медитеранскиот брег на Лацио, Италија. Сместено е на половина пат помеѓу Рим и Неапол, и лежи на Апианскиот пат од римската ера. Има население од 38,095.

Локација на градот Формија од Гугл мапи

Небесен поглед на железничката станица Формаја Гаета

Oreелезничка станица Фиренца Рифреди

и дополнително за Фиренца, повторно решивме да земеме од Tripadvisor како нејзина далеку најрелевантна и најсигурна страница за информации што треба да и се направат на Фиренца на која патувате.

Фиренца, главен град на регионот Тоскана во Италија, е дом на многу ремек-дела на ренесансната уметност и архитектура. Една од најпознатите иконски знаменитости е Дуомо, катедрала со купола со теракотна плочка инженерно од Брунелески и камбанарија од otото. Galleria dell’Accademia ја прикажува скулптурата „Давид“ на Микеланџело. Галеријата „Уфизи“ ги изложува „Раѓањето на Венера“ на Ботичели и „Благовештение“ на Да Винчи.

Карта на градот Фиренца од „Гугл мапс“

Птичја перспектива на железничката станица во Фиренца Рифреди

Карта на теренот помеѓу Формија до Фиренца

Патно растојание со воз е 418 км

Сметките прифатени во Формија се евра – €

Италија валута

Сметките прифатени во Фиренца се евра – €

Италија валута

Електричната енергија што работи во Формија е 230V

Електричната енергија што работи во Фиренца е 230V

Едуцирајте Травел Решетка за веб-страници за билети за возови

Проверете ја нашата мрежа за врвните веб-страници за патувања со технолошки воз.

Ние ги оценуваме изгледите врз основа на резултатите, прегледи, настапи, едноставност, брзина и други фактори без пристрасност и исто така собрани податоци од корисниците, како и информации од извори на Интернет и социјални платформи. Заедно, овие резултати се мапираат на нашата комерцијална мрежа или графикон, што можете да го користите за да ги споредите опциите, насочете го процесот на купување, и брзо да ги идентификувате најдобрите опции.

 • заштеда на мозоци
 • вираил
 • б-европа
 • само тренинг

Присуство на пазарот

Задоволство

Ние ве цениме што ја прочитавте нашата страница за препораки за патување и патување со воз помеѓу Формаја до Фиренца, и се надеваме дека нашите информации ќе ви помогнат во планирањето на патувањето со воз и донесувањето поумни одлуки, забавувај се

МАРВИН ВОТС

Здраво, моето име е Марвин, бидејќи бев млад, бев поинаков, ги гледам континентите со свој поглед, Јас раскажувам фасцинантна приказна, Јас верувам дека си ги сакал моите зборови и слики, слободно испратете ми е-пошта

Може да се регистрирате тука за да добивате написи за блогови за идеи за патувања низ целиот свет

Придружете се на нашиот билтен