Препорака за патување помеѓу Фиренца до Венеција 8

Време на читање: 5 минути

Последно ажурирање на јули 20, 2021

Автор: НЕЛСОН РИОС

Според наше мислење се емоциите што го дефинираат патувањето со воз: ✈️

Содржина:

 1. Патни информации за Фиренца и Венеција
 2. Експедиција според деталите
 3. Локација на градот Фиренца
 4. Висок поглед на железничката станица во Фиренца Рифреди
 5. Карта на градот Венеција
 6. Небесен поглед на железничката станица во Венеција Местре
 7. Карта на патот помеѓу Фиренца и Венеција
 8. Генерални информации
 9. Мрежа
Фиренца

Патни информации за Фиренца и Венеција

Пребарувавме на мрежата за да ги најдеме најдобрите начини да патуваме со возови помеѓу нив 2 градови, Фиренца, и Венеција и ние сметаме дека вистинскиот начин е да започнете патување со воз со овие станици, Фиренца Рифреди и Венеција Местр.

Патувањето помеѓу Фиренца и Венеција е врвно искуство, бидејќи двата града имаат незаборавни ревијални места и знаменитости.

Експедиција според деталите
Најниска цена15,66 €
Максимална цена26,68 €
Разлика помеѓу високи и ниски возови Цена41.3%
Возови Фреквенција16
Најраниот воз03:32
Најнов воз22:18
Растојание244 км
Проценето време на патувањетоОд 2ч 18м
Заминува од локацијатаФиренца Рифреди
Пристигнување на локацијаВенеција Местре
Тип на билетPDF
ТрчањеДа
Нивоа1ул / 2-ри

Oreелезничка станица Фиренца Рифреди

Како следен чекор, мора да нарачате билет за воз за вашето патување, еве неколку ефтини цени што може да ги добиете со воз од станиците Фиренца Рифреди, Венеција Местре:

1. Saveatrain.com
заштеда на мозоци
Start A Train стартување е со седиште во Холандија
2. Virail.com
вираил
Компанијата Вираил е со седиште во Холандија
3. Б- европа.com
б-европа
Компанијата Б-Европа е со седиште во Белгија
4. Onlytrain.com
само тренинг
Само стартување со воз е со седиште во Белгија

Фиренца е прекрасно место за гледање, затоа би сакале да споделиме со вас неколку факти за тоа, од кои се собравме Tripadvisor

Фиренца, главен град на регионот Тоскана во Италија, е дом на многу ремек-дела на ренесансната уметност и архитектура. Една од најпознатите иконски знаменитости е Дуомо, катедрала со купола со теракотна плочка инженерно од Брунелески и камбанарија од otото. Galleria dell’Accademia ја прикажува скулптурата „Давид“ на Микеланџело. Галеријата „Уфизи“ ги изложува „Раѓањето на Венера“ на Ботичели и „Благовештение“ на Да Винчи.

Локација на градот Фиренца од Гугл мапи

Птичја перспектива на железничката станица во Фиренца Рифреди

Railелезничка станица Венеција Местре

а исто така и за Венеција, повторно решивме да донесеме од Гугл како веројатно најточен и најсигурен извор на информации за тоа што треба да и се направи на Венеција во која патувате.

Венеција, главниот град на регионот Венето во северна Италија, е изграден на повеќе од 100 мали острови во лагуната во Јадранското Море. Нема патишта, само канали - вклучувајќи ја и сообраќајната линија на Големиот канал - наредени со ренесансни и готски палати. Централниот плоштад, Плоштад Свети Марко, содржи Св. Базилика на Марк, кој е плочки со византиски мозаици, и камбанаријата Кампанил со поглед на црвените покриви во градот.

Локација на градот Венеција од „Мапи на Google“

Висок поглед на железничката станица во Венеција Местре

Мапа на патувањето помеѓу Фиренца и Венеција

Патно растојание со воз е 244 км

Парите прифатени во Фиренца се евра – €

Италија валута

Сметките прифатени во Венеција се евра – €

Италија валута

Напонот што работи во Фиренца е 230V

Напонот што работи во Венеција е 230V

ЕдуцирајTravel Grid за платформи за билети за воз

Пронајдете ја нашата мрежа за врвни решенија за патување со технолошки воз.

Ние ги оценуваме рангирачите врз основа на брзината, прегледи, настапи, резултати, едноставност и други фактори без предрасуди, а исто така форми од клиенти, како и информации од извори на Интернет и социјални платформи. Комбиниран, овие резултати се мапираат на нашата комерцијална мрежа или графикон, што можете да го користите за да ги балансирате опциите, подобрување на процесот на купување, и брзо видете ги горните опции.

Присуство на пазарот

 • заштеда на мозоци
 • вираил
 • б-европа
 • само тренинг

Задоволство

Ви благодариме што ја прочитавте нашата страница за препораки за патување и патување со воз помеѓу Фиренца до Венеција, и се надеваме дека нашите информации ќе ви помогнат во планирањето на вашето патување со воз и донесување образовани одлуки, забавувај се

НЕЛСОН РИОС

Здраво, моето име е Нелсон, бидејќи бев млад, бев поинаков, ги гледам континентите со свој поглед, Јас раскажувам фасцинантна приказна, Јас верувам дека си ги сакал моите зборови и слики, слободно испратете ми е-пошта

Можете да ставите информации тука за да добивате предлози за опциите за патување низ целиот свет

Придружете се на нашиот билтен