Препорака за патување помеѓу Венеција до Рим 4

Време на читање: 5 минути

Последно ажурирање на јули 20, 2021

Автор: DARRYL MULLINS

Според наше мислење се емоциите што го дефинираат патувањето со воз: 🚆

Содржина:

  1. Патни информации за Венеција и Рим
  2. Експедиција според деталите
  3. Локација на градот Венеција
  4. Висок поглед на железничката станица во Венеција Местре
  5. Карта на градот Рим
  6. Небесен поглед на железничката станица во Рим Термини
  7. Карта на патот помеѓу Венеција и Рим
  8. Генерални информации
  9. Мрежа
Венеција

Патни информации за Венеција и Рим

Ја гуглавме мрежата за да ги најдеме апсолутно најдобрите начини да се оди со возови од овие 2 градови, Венеција, и Рим и видовме дека вистинскиот начин е да започнете патување со воз е со овие станици, Венеција Местре и Римски термини.

Патувањето помеѓу Венеција и Рим е неверојатно искуство, бидејќи двата града имаат незаборавни ревијални места и знаменитости.

Експедиција според деталите
Најниска цена24,05 €
Максимална цена79,73 €
Разлика помеѓу високи и ниски возови Цена69.84%
Возови Фреквенција19
Прв воз23:17
Последен воз22:17
Растојание529 км
Проценето време на патувањетоОд 3ч 45м
Поаѓање станицаВенеција Местре
Пристигнување станицаРимски термини
Тип на билетPDF
ТрчањеДа
Час за обука1ул / 2-ри

Railелезничка станица Венеција Местре

Како следен чекор, мора да нарачате билет за патување со воз, еве неколку ефтини цени што може да ги добиете со воз од станиците Венеција Местре, Римски термини:

1. Saveatrain.com
заштеда на мозоци
Бизнисот Save A Train се наоѓа во Холандија
2. Virail.com
вираил
Стартувањето Virail се наоѓа во Холандија
3. Б- европа.com
б-европа
Бизнисот Б-Европа се наоѓа во Белгија
4. Onlytrain.com
само тренинг
Само бизнис со воз се наоѓа во Белгија

Венеција е одличен град за патување, затоа би сакале да споделиме со вас неколку податоци за тоа, од кои сме собрани Tripadvisor

Венеција, главниот град на регионот Венето во северна Италија, е изграден на повеќе од 100 мали острови во лагуната во Јадранското Море. Нема патишта, само канали - вклучувајќи ја и сообраќајната линија на Големиот канал - наредени со ренесансни и готски палати. Централниот плоштад, Плоштад Свети Марко, содржи Св. Базилика на Марк, кој е плочки со византиски мозаици, и камбанаријата Кампанил со поглед на црвените покриви во градот.

Локација на градот Венеција од Гугл мапи

Птичја перспектива на железничката станица во Венеција Местре

Romeелезничка станица Рим Термини

а исто така и за Рим, повторно решивме да донесеме од Google како веројатно најточен и најсигурен извор на информации за тоа што треба да му се направи на Рим во кој патувате.

Рим е главен град и специјална комуна на Италија, како и главниот град на регионот Лацио. Градот е голема населба за луѓето скоро три милениуми. Со 2,860,009 жители во 1,285 км², тоа е исто така најнаселена комуна во земјата.

Мапа на градот Рим од „Гугл мапс“

Небесен поглед на железничката станица во Рим Термини

Карта на патот помеѓу Венеција и Рим

Вкупното растојание со воз е 529 км

Сметките прифатени во Венеција се евра – €

Италија валута

Валутата што се користи во Рим е евро – €

Италија валута

Напонот што работи во Венеција е 230V

Енергијата што работи во Рим е 230V

Едуцирајте Травел Решетка за веб-страници за билети за возови

Проверете ја нашата мрежа за врвните платформи за патување со технолошки воз.

Ние ги оценуваме кандидатите врз основа на оценките, прегледи, едноставност, настапи, брзина и други фактори без пристрасност и исто така собрани од корисниците, како и информации од интернет извори и социјални мрежи. Заедно, овие резултати се мапираат на нашата комерцијална мрежа или графикон, што можете да го користите за да ги споредите опциите, насочете го процесот на купување, и брзо да ги идентификува најдобрите производи.

Присуство на пазарот

Задоволство

Ви благодариме што ја прочитавте страницата за препораки за патување и возување меѓу Венеција до Рим, и се надеваме дека нашите информации ќе ви помогнат во планирањето на патувањето со воз и донесувањето поумни одлуки, забавувај се

DARRYL MULLINS

Здраво, моето име е Дарил, уште од мала бев истражувач, ги гледам континентите со свој поглед, Јас раскажувам фасцинантна приказна, Верувам дека си ја сакал мојата приказна, слободно испратете ми е-пошта

Може да се регистрирате тука за да добивате написи за блогови за идеи за патувања низ целиот свет

Придружете се на нашиот билтен