Препорака за патување помеѓу Арецо до Рим 2

Време на читање: 5 минути

Последно ажурирање на јули 20, 2021

Автор: ДЕВИД ПОЛ

Според наше мислење се емоциите што го дефинираат патувањето со воз: 🏖

Содржина:

  1. Патни информации за Арецо и Рим
  2. Патување по бројките
  3. Локација на градот Арецо
  4. Висок поглед на железничката станица Арецо
  5. Карта на градот Рим
  6. Небесен поглед на железничката станица во Рим Термини
  7. Карта на патот помеѓу Арецо и Рим
  8. Генерални информации
  9. Мрежа
Арецо

Патни информации за Арецо и Рим

Гуглавме преку Интернет за да ги најдеме апсолутно најдобрите начини да се оди со возови од овие 2 градови, Арецо, и Рим и видовме дека најлесниот начин е да започнете патување со воз е со овие станици, Станица Арецо и Римски термини.

Патувањето помеѓу Арецо и Рим е неверојатно искуство, бидејќи двата града имаат незаборавни ревијални места и знаменитости.

Патување по бројките
Минимална цена15,67 €
Максимална цена16,09 €
Разлика помеѓу високи и ниски возови Цена2.61%
Возови Фреквенција31
Прв воз03:25
Последен воз21:53
Растојание218 км
Просечно време на патувањеОд 1ч 13м
Поаѓање станицаСтаница Арецо
Пристигнување станицаРимски термини
Тип на билетЕ-билет
ТрчањеДа
Час за обука1ул / 2-ри / деловно работење

Areелезничка станица Арецо

Како следен чекор, мора да нарачате билет за патување со воз, еве неколку најдобри цени што може да ги добиете со воз од станиците Арецо станица, Римски термини:

1. Saveatrain.com
заштеда на мозоци
Start A Train стартување се наоѓа во Холандија
2. Virail.com
вираил
Стартувањето Virail е со седиште во Холандија
3. Б- европа.com
б-европа
Стартапот Б-Европа е со седиште во Белгија
4. Onlytrain.com
само тренинг
Само стартување на возови се наоѓа во Белгија

Арецо е прекрасно место за гледање, затоа би сакале да споделиме со вас неколку факти за тоа, од кои сме собрани Гугл

Опис Арецо е италијански град во источна Тоскана. Катедралата во Арецо, на врвот на ридот каде што стои градот, има засводен насликан таван и сместува фреска од 15 век од Пјеро дела Франческа, која ја претставува Марија Магдалена. Во капелата на блиската базилика Сан Франческо има и други фрески од Пјеро дела Франческа. Во базиликата Сан Доменико се наоѓа Распетието Санта Кроче, насликана од Цимабуе во 13 век. Импозантната тврдина Медичи нуди прекрасен поглед на градот.

Локација на градот Арецо од Гугл мапи

Висок поглед на железничката станица Арецо

Romeелезничка станица Рим Термини

а исто така и за Рим, повторно решивме да донесеме од Википедија како нејзин веројатно најточен и најсигурен извор на информации за тоа што треба да му се направи на Рим во кој патувате.

Рим е главен град и специјална комуна на Италија, како и главниот град на регионот Лацио. Градот е голема населба за луѓето скоро три милениуми. Со 2,860,009 жители во 1,285 км², тоа е исто така најнаселена комуна во земјата.

Мапа на градот Рим од „Гугл мапс“

Птичја перспектива на железничката станица во Рим Термини

Мапа на патувањето помеѓу Арецо до Рим

Патно растојание со воз е 218 км

Валутата што се користи во Арецо е евро – €

Италија валута

Валутата што се користи во Рим е евро – €

Италија валута

Електричната енергија што работи во Арецо е 230V

Електричната енергија што работи во Рим е 230V

Едуцирајте Травел Решетка за веб-страници за билети за возови

Пронајдете ја нашата мрежа за врвни веб-страници за патувања со технолошки воз.

Ние ги оценуваме натпреварувачите врз основа на перформансите, резултати, прегледи, едноставност, брзина и други фактори без предрасуди и исто така придонес од клиенти, како и информации од интернет извори и социјални веб-страници. Комбиниран, овие резултати се мапираат на нашата комерцијална мрежа или графикон, што можете да го користите за да ги балансирате опциите, подобрување на процесот на купување, и брзо да ги видите најдобрите производи.

Присуство на пазарот

Задоволство

Ви благодариме што ја прочитавте страницата со препораки за патување и патување со воз помеѓу Арецо до Рим, и се надеваме дека нашите информации ќе ви помогнат во планирањето на вашето патување со воз и донесување образовани одлуки, забавувај се

ДЕВИД ПОЛ

Здраво, јас се викам Давид, бидејќи бев млад, бев поинаков, ги гледам континентите со свој поглед, Јас раскажувам фасцинантна приказна, Јас верувам дека си ги сакал моите зборови и слики, слободно испратете ми е-пошта

Може да се регистрирате тука за да добивате написи за блогови за идеи за патувања низ целиот свет

Придружете се на нашиот билтен