Препорака за патување помеѓу Пиза до Асизи

Време на читање: 5 минути

Последно ажурирање на јули 20, 2021

Автор: ЛЕРОИ оџите

Според наше мислење се емоциите што го дефинираат патувањето со воз: 😀

Содржина:

  1. Патни информации за Пиза и Асизи
  2. Патување по фигурите
  3. Локација на градот Пиза
  4. Висок поглед на железничката станица во Пиза
  5. Карта на градот Асиси
  6. Небесен поглед на железничката станица Асиси
  7. Мапа на патот помеѓу Пиза и Асиси
  8. Генерални информации
  9. Мрежа

Патни информации за Пиза и Асизи

Гуглавме преку Интернет за да ги најдеме апсолутно најдобрите начини да се оди со возови од овие 2 градови, Пиза, и Асизи и видовме дека најлесниот начин е да започнете патување со воз е со овие станици, Централна станица Пиза и станица Асизи.

Патувањето помеѓу Пиза и Асизи е неверојатно искуство, бидејќи двата града имаат незаборавни ревијални места и знаменитости.

Патување по фигурите
Минимална цена22,23 €
Максимална цена22,23 €
Разлика помеѓу високи и ниски возови Цена0%
Возови Фреквенција17
Прв воз01:21
Последен воз20:32
Растојание250 км
Просечно време на патувањеОд 3ч 32м
Поаѓање станицаЦентрална станица во Пиза
Пристигнување станицаСтаница Асизи
Тип на билетЕ-билет
ТрчањеДа
Час за обука1ул / 2-ри / деловно работење

Railелезничка станица во Пиза

Како следен чекор, мора да нарачате билет за патување со воз, еве неколку најдобри цени што можете да ги добиете со воз од станиците во Централната станица Пиза, Станица Асизи:

1. Saveatrain.com
заштеда на мозоци
Бизнисот Save A Train се наоѓа во Холандија
2. Virail.com
вираил
Virail бизнис се наоѓа во Холандија
3. Б- европа.com
б-европа
Бизнисот Б-Европа се наоѓа во Белгија
4. Onlytrain.com
само тренинг
Само бизнис со воз се наоѓа во Белгија

Пиза е одличен град за патување, затоа би сакале да споделиме со вас некои податоци за тоа, од кои сме собрани Tripadvisor

Опис Пиза е италијански град во Тоскана познат пред сè по познатата кула наклонета. Веќе е надвор од оската по неговото завршување, во 1372, високиот цилиндар од бел мермер 56 m не е никој друг туку камбанаријата на мермерната романескна катедрала што стои во близина, во Пјаца деи Мираколи. На истиот плоштад се одржуваат монументалните Кампосанто и Крстилницата, каде што секој ден непрофесионалните пејачи се ставаа на тест со неговата позната акустика.

Локација на градот Пиза од Гугл мапи

Небесен поглед на железничката станица во Пиза

Railелезничка станица Асиси

а исто така и за Асизи, повторно решивме да донесеме од Гугл како веројатно најточен и најсигурен извор на информации за тоа што треба да му се направи на Асизи за кој патувате.

Опис Асиси е ридски град во Умбрија, во централна Италија. Тоа е родното место на Сан Франческо (1181-1226), еден од заштитниците на Италија. Базиликата Сан Франческо е импозантна црква на 2 нивоа осветени во 1253. Fresивописот од XIII век кој го прикажува животот на Свети Франциско е припишан, меѓу другите, исто така до otото и Симабуе. Криптата е сместена во камениот саркофаг на светителот.

Локација на градот Асиси од „Мапи на Google“

Птичји поглед на железничката станица Асизи

Карта на теренот помеѓу Пиза до Асиси

Патно растојание со воз е 250 км

Парите прифатени во Пиза се евра – €

Италија валута

Валутата што се користи во Асизи е евро – €

Италија валута

Напонот што работи во Пиза е 230V

Електричната енергија што работи во Асиси е 230V

ЕдуцирајTravel Grid за платформи за билети за воз

Проверете ја нашата мрежа за врвните платформи за патување со технолошки воз.

Ние ги оценуваме натпреварувачите врз основа на брзината, прегледи, резултати, едноставност, перформанси и други фактори без предрасуди и исто така придонес од клиенти, како и информации од интернет извори и социјални веб-страници. Комбиниран, овие резултати се мапираат на нашата комерцијална мрежа или графикон, што можете да го користите за да ги балансирате опциите, подобрување на процесот на купување, и брзо видете ги врвните решенија.

Присуство на пазарот

Задоволство

Ние ве цениме што ја прочитавте страницата за препораки за патување и возување меѓу Пиза до Асизи, и се надеваме дека нашите информации ќе ви помогнат во планирањето на патувањето со воз и донесувањето поумни одлуки, забавувај се

ЛЕРОИ оџите

Здраво, моето име е Лерој, бидејќи бев млад, бев поинаков, ги гледам континентите со свој поглед, Јас раскажувам фасцинантна приказна, Јас верувам дека си ги сакал моите зборови и слики, слободно испратете ми е-пошта

Може да се регистрирате тука за да добивате написи за блогови за идеи за патувања низ целиот свет

Придружете се на нашиот билтен