Препорака за патување помеѓу Венеција до Милано 4

Време на читање: 5 минути

Последно ажурирање на јули 20, 2021

Автор: КЛИНТОН АРМСТРОНГ

Според наше мислење се емоциите што го дефинираат патувањето со воз: 🚌

Содржина:

  1. Патни информации за Венеција и Милано
  2. Експедиција според деталите
  3. Локација на градот Венеција
  4. Висок поглед на железничката станица во Венеција Местре
  5. Карта на градот Милано
  6. Небесен поглед на железничката станица во Милано
  7. Карта на патот помеѓу Венеција и Милано
  8. Генерални информации
  9. Мрежа
Венеција

Патни информации за Венеција и Милано

Ја гуглавме мрежата за да ги најдеме апсолутно најдобрите начини да се оди со возови од овие 2 градови, Венеција, и Милано и видовме дека вистинскиот начин е да започнете патување со воз со овие станици, Венеција Местре и Централната станица во Милано.

Патувањето помеѓу Венеција и Милано е неверојатно искуство, бидејќи двата града имаат незаборавни ревијални места и знаменитости.

Експедиција според деталите
Минимална цена20,97 €
Максимална цена20,97 €
Разлика помеѓу високи и ниски возови Цена0%
Возови Фреквенција21
Прв воз23:17
Последен воз22:17
Растојание261 км
Просечно време на патувањеОд 2ч 15м
Поаѓање станицаВенеција Местре
Пристигнување станицаМиланската централна станица
Тип на билетЕ-билет
ТрчањеДа
Час за обука1ул / 2-ри

Railелезничка станица Венеција Местре

Како следен чекор, мора да нарачате билет за патување со воз, еве неколку ефтини цени што може да ги добиете со воз од станиците Венеција Местре, Миланската централна станица:

1. Saveatrain.com
заштеда на мозоци
Компанијата Save A Train е со седиште во Холандија
2. Virail.com
вираил
Компанијата Вираил е со седиште во Холандија
3. Б- европа.com
б-европа
Компанијата Б-Европа е со седиште во Белгија
4. Onlytrain.com
само тренинг
Само стартување на возови се наоѓа во Белгија

Венеција е жив град за одење, па би сакале да споделиме со вас некои информации за тоа, од кои сме собрани Tripadvisor

Венеција, главниот град на регионот Венето во северна Италија, е изграден на повеќе од 100 мали острови во лагуната во Јадранското Море. Нема патишта, само канали - вклучувајќи ја и сообраќајната линија на Големиот канал - наредени со ренесансни и готски палати. Централниот плоштад, Плоштад Свети Марко, содржи Св. Базилика на Марк, кој е плочки со византиски мозаици, и камбанаријата Кампанил со поглед на црвените покриви во градот.

Карта на градот Венеција од Гугл мапи

Птичја перспектива на железничката станица во Венеција Местре

Milanелезничка станица во Милано

а исто така и за Милан, повторно решивме да донесеме од Гугл како веројатно најточен и најсигурен извор на информации за тоа што треба да му направите на Милано во кое патувате.

Милан, метропола во регионот на северна Ломбардија во Италија, е глобална престолнина на модата и дизајнот. Дом на националната берза, тоа е финансиски центар познат и по своите врвни ресторани и продавници. Готската катедрала Дуомо ди Милано и манастирот Санта Марија деле Граци, домување на муралот на Леонардо да Винчи „Последната вечера,”Сведочат за вековната уметност и култура.

Локација на градот Милано од „Гугл мапс“

Птичја перспектива на железничката станица во Милано

Карта на теренот помеѓу Венеција до Милано

Вкупното растојание со воз е 261 км

Валутата што се користи во Венеција е евро – €

Италија валута

Парите што се користат во Милано се евра – €

Италија валута

Електричната енергија што работи во Венеција е 230V

Напонот што работи во Милано е 230V

ЕдуцирајTravel Grid за платформи за билети за воз

Пронајдете ја нашата мрежа за врвни решенија за патување со технолошки воз.

Ние ги оценуваме изгледите врз основа на прегледите, брзина, настапи, едноставност, резултати и други фактори без пристрасност и исто така собрани податоци од корисници, како и информации од извори на Интернет и социјални платформи. Заедно, овие резултати се мапираат на нашата комерцијална мрежа или графикон, што можете да го користите за да ги споредите опциите, насочете го процесот на купување, и брзо да ги идентификувате најдобрите опции.

Присуство на пазарот

Задоволство

Ние ве цениме што ја прочитавте нашата страница за препораки за патување и возување меѓу Венеција до Милано, и се надеваме дека нашите информации ќе ви помогнат во планирањето на патувањето со воз и донесувањето поумни одлуки, забавувај се

КЛИНТОН АРМСТРОНГ

Здраво, јас се викам Клинтон, уште од мала бев истражувач, ги гледам континентите со свој поглед, Јас раскажувам фасцинантна приказна, Верувам дека си ја сакал мојата приказна, слободно испратете ми е-пошта

Може да се регистрирате тука за да добивате написи за блогови за идеи за патувања низ целиот свет

Придружете се на нашиот билтен