Препорака за патување помеѓу Пиза до Ливорно

Време на читање: 5 минути

Последно ажурирање на јули 20, 2021

Автор: ДАНИЕЛ КЕМП

Според наше мислење се емоциите што го дефинираат патувањето со воз: 🌇

Содржина:

 1. Патни информации за Пиза и Ливорно
 2. Патувајте по броеви
 3. Локација на градот Пиза
 4. Висок поглед на железничката станица во Пиза
 5. Карта на градот Ливорно
 6. Небесен поглед на железничката станица во Ливорно
 7. Карта на патот помеѓу Пиза и Ливорно
 8. Генерални информации
 9. Мрежа

Патни информации за Пиза и Ливорно

Пребарувавме на мрежата за да ги најдеме најдобрите начини да патуваме со возови помеѓу нив 2 градови, Пиза, и Ливорно и ние сметаме дека вистинскиот начин е да започнете патување со воз со овие станици, Централна станица Пиза и Централна станица Ливорно.

Патувањето помеѓу Пиза и Ливорно е врвно искуство, бидејќи двата града имаат незаборавни ревијални места и знаменитости.

Патувајте по броеви
Крајна количина2,73 €
Највисок износ2,73 €
Заштеди помеѓу максималната и минималната воза0%
Количина на возови на ден181
Најраниот воз23:32
Најнов воз22:27
Растојание23 км
Средно време на патувањеОд 12м
Заминува од локацијатаЦентрална станица во Пиза
Пристигнување на локацијаЦентрална станица Ливорно
Опис на документотЕлектронски
Достапно секој ден✔️
НивоаПрвата секунда

Railелезничка станица во Пиза

Како следен чекор, мора да нарачате билет за воз за вашето патување, еве неколку ефтини цени што може да ги добиете со воз од станиците во Централната станица Пиза, Централна станица Ливорно:

1. Saveatrain.com
заштеда на мозоци
Компанијата Save A Train е со седиште во Холандија
2. Virail.com
вираил
Virail бизнис се наоѓа во Холандија
3. Б- европа.com
б-европа
Стартапот Б-Европа се наоѓа во Белгија
4. Onlytrain.com
само тренинг
Само стартување на возови се наоѓа во Белгија

Пиза е прекрасно место за гледање, затоа би сакале да споделиме со вас неколку факти за тоа, од кои сме собрани Tripadvisor

Опис Пиза е италијански град во Тоскана познат пред сè по познатата кула наклонета. Веќе е надвор од оската по неговото завршување, во 1372, високиот цилиндар од бел мермер 56 m не е никој друг туку камбанаријата на мермерната романескна катедрала што стои во близина, во Пјаца деи Мираколи. На истиот плоштад се одржуваат монументалните Кампосанто и Крстилницата, каде што секој ден непрофесионалните пејачи се ставаа на тест со неговата позната акустика.

Локација на градот Пиза од Гугл мапи

Птичји поглед на железничката станица во Пиза

Railелезничка станица Ливорно

и дополнително за Ливорно, повторно решивме да ја земеме од Википедија како нејзина далеку најрелевантна и најсигурна страница за информации што треба да му се направат на Ливорно до каде што патувате.

Опис Ливорно е италијански пристанишен град на западниот брег на Тоскана. Познат е по своите специјалитети од риба, ренесансните утврдувања и модерното пристаниште за крстаречки бродови. Централната тераса Маскањи, авенија покрај морето со дама на дама, тоа е главната точка на состаноци на градот. Бедемите на Старата тврдина од 16 век гледаат кон пристаништето и се отвораат кон областа Венеција Нуова во Ливорно.

Локација на градот Ливорно од „Гугл мапс“

Птичја перспектива на железничката станица во Ливорно

Мапа на патувањето помеѓу Пиза и Ливорно

Вкупното растојание со воз е 23 км

Валутата што се користи во Пиза е евро – €

Италија валута

Сметките прифатени во Ливорно се евра – €

Италија валута

Напонот што работи во Пиза е 230V

Напонот што работи во Ливорно е 230V

Едуцирајте Травел Решетка за веб-страници за билети за возови

Проверете ја нашата мрежа за врвните веб-страници за патувања со технолошки воз.

Ние ги оценуваме натпреварувачите врз основа на перформансите, едноставност, брзина, резултати, прегледи и други фактори без предрасуди и исто така придонес од клиенти, како и информации од интернет извори и социјални веб-страници. Комбиниран, овие резултати се мапираат на нашата комерцијална мрежа или графикон, што можете да го користите за да ги балансирате опциите, подобрување на процесот на купување, и брзо видете ги врвните решенија.

 • заштеда на мозоци
 • вираил
 • б-европа
 • само тренинг

Присуство на пазарот

Задоволство

Ние ве цениме што ја прочитавте страницата за препораки за патување и возување меѓу Пиза до Ливорно, и се надеваме дека нашите информации ќе ви помогнат во планирањето на патувањето со воз и донесувањето поумни одлуки, забавувај се

ДАНИЕЛ КЕМП

Поздрав се викам Даниел, бидејќи бев бебе, истражувач го истражував светот со свој поглед, Раскажувам прекрасна приказна, Верувам дека си ја сакал мојата приказна, слободно испратете ми порака

Може да се регистрирате тука за да добивате статии за блогови за можностите за патување низ целиот свет

Придружете се на нашиот билтен