Препорака за патување помеѓу Милано до Рим 5

Време на читање: 5 минути

Последно ажурирање на јули 20, 2021

Автор: СТЕФЕН НАШ

Според наше мислење се емоциите што го дефинираат патувањето со воз: 🌅

Содржина:

 1. Патни информации за Милано и Рим
 2. Експедиција според деталите
 3. Локација на градот Милано
 4. Висок поглед на железничката станица во Милано Порта Гарибалди
 5. Карта на градот Рим
 6. Небесен поглед на железничката станица Рим Тибуртина
 7. Карта на патот помеѓу Милано и Рим
 8. Генерални информации
 9. Мрежа
Милан

Патни информации за Милано и Рим

Пребарувавме на мрежата за да ги најдеме најдобрите начини да патуваме со возови помеѓу нив 2 градови, Милан, и Рим и ние сметаме дека вистинскиот начин е да започнете патување со воз со овие станици, Милан Порта Гарибалди и Рим Тибуртина.

Патувањето помеѓу Милано и Рим е врвно искуство, бидејќи двата града имаат незаборавни ревијални места и знаменитости.

Експедиција според деталите
Минимална цена17,76 €
Максимална цена55,72 €
Разлика помеѓу високи и ниски возови Цена68.13%
Возови Фреквенција130
Прв воз05:45
Последен воз22:45
Растојание579 км
Просечно време на патувањеОд 3ч 50м
Поаѓање станицаМилан Порта Гарибалди
Пристигнување станицаРим Тибуртина
Тип на билетЕ-билет
ТрчањеДа
Час за обука1ул / 2-ри

Milanелезничка станица во Милано Порта Гарибалди

Како следен чекор, мора да нарачате билет за воз за вашето патување, еве неколку ефтини цени што може да ги добиете со воз од станиците Милано Порта Гарибалди, Рим Тибуртина:

1. Saveatrain.com
заштеда на мозоци
Бизнисот Save A Train се наоѓа во Холандија
2. Virail.com
вираил
Компанијата Вираил е со седиште во Холандија
3. Б- европа.com
б-европа
Компанијата Б-Европа е со седиште во Белгија
4. Onlytrain.com
само тренинг
Само стартување со воз е со седиште во Белгија

Милано е прекрасно место за посета, затоа би сакале да споделиме со вас неколку факти за тоа, од кои сме собрани Гугл

Милан, метропола во регионот на северна Ломбардија во Италија, е глобална престолнина на модата и дизајнот. Дом на националната берза, тоа е финансиски центар познат и по своите врвни ресторани и продавници. Готската катедрала Дуомо ди Милано и манастирот Санта Марија деле Граци, домување на муралот на Леонардо да Винчи „Последната вечера,”Сведочат за вековната уметност и култура.

Локација на градот Милано од Гугл мапи

Небесен поглед на железничката станица во Милано Порта Гарибалди

Romeелезничка станица Рим Тибуртина

и дополнително за Рим, повторно решивме да ја превземеме од Википедија како нејзина далеку најрелевантна и најсигурна страница за информации што треба да му се направат на Рим на кој патувате.

Рим е главен град и специјална комуна на Италија, како и главниот град на регионот Лацио. Градот е голема населба за луѓето скоро три милениуми. Со 2,860,009 жители во 1,285 км², тоа е исто така најнаселена комуна во земјата.

Локација на градот Рим од „Мапи на Google“

Небесен поглед на железничката станица Рим Тибуртина

Карта на патот помеѓу Милано и Рим

Вкупното растојание со воз е 579 км

Валутата што се користи во Милано е евро – €

Италија валута

Парите прифатени во Рим се евра – €

Италија валута

Електричната енергија што работи во Милано е 230V

Енергијата што работи во Рим е 230V

ЕдуцирајTravel Grid за платформи за билети за воз

Пронајдете ја нашата мрежа за врвни решенија за патување со технолошки воз.

Ние ги оценуваме рангирачите врз основа на прегледите, резултати, едноставност, настапи, брзина и други фактори без предрасуди и исто така форми од клиенти, како и информации од извори на Интернет и социјални платформи. Комбиниран, овие резултати се мапираат на нашата комерцијална мрежа или графикон, што можете да го користите за да ги балансирате опциите, подобрување на процесот на купување, и брзо видете ги горните опции.

Присуство на пазарот

 • заштеда на мозоци
 • вираил
 • б-европа
 • само тренинг

Задоволство

Ви благодариме што ја прочитавте страницата за препораки за патување и возување меѓу Милано до Рим, и се надеваме дека нашите информации ќе ви помогнат во планирањето на патувањето со воз и донесувањето поумни одлуки, забавувај се

СТЕФЕН НАШ

Здраво, моето име е Стивен, Уште како дете бев мечтател патував по светот со свои очи, Јас раскажувам искрена и вистинска приказна, Се надевам дека ми се допадна моето пишување, слободно контактирај ме

Можете да ставите информации тука за да добивате предлози за опциите за патување низ целиот свет

Придружете се на нашиот билтен